Budinca de orez cu dovlecei
PrinteazaBudinca de orez cu dovlecei din: orez, dovlecei, ceapa, marar patrunjel, cas, unt, cascaval, smantana, oua, sare, piper.
- 200 g orez
- 3 dovlecei
- 2 fire ceapă verde
- mărar
- pătrunjel
- 150 g cas
- 50 g unt
- 3 linguri smântână
- 3 ouă
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Laşi deoparte 15-20 de minute.
Cureţi 2 dovlecei, îi speli, îi dai prin răzătoarea mare şi îi storci pentru a elimina lichidul. Tai caşul în bucăţi mici.
Toci ceapa, mărarul şi pătrunjelul. Amesteci dovleceii storsi cu caşul, smântână, ouăle, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, sare şi piper.
Ungi cu unt 3 mici forme termorezistente, torni orezul peste care pui câte un cub de unt, apoi adaugi amestecul de dovlecel cu brânză şi nivelezi.
Tai dovlecelul rămas în cuburi şi aşezi deasupra împreună cu caşcavalul răzuit. Lasi 30 de minute la cuptor, la 190 °C, sau până se rumeneşte.
Budinca de orez cu dovlecei
Pofta buna!