Budinca de orez cu dovlecei

Printeaza

Budinca de orez cu dovlecei din: orez, dovlecei, ceapa, marar patrunjel, cas, unt, cascaval, smantana, oua, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_orez_cu_dovlecei

  • 200 g orez
  • 3 dovlecei
  • 2 fire ceapă verde
  • mărar
  • pătrunjel
  • 150 g cas
  • 50 g unt
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Laşi deoparte 15-20 de minute.

Cureţi 2 dovlecei, îi speli, îi dai prin răzătoarea mare şi îi storci pentru a elimina lichidul. Tai caşul în bucăţi mici.

Toci ceapa, mărarul şi pătrunjelul. Amesteci dovleceii storsi cu caşul, smântână, ouăle, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, sare şi piper.

Ungi cu unt 3 mici forme termorezistente, torni orezul peste care pui câte un cub de unt, apoi adaugi amestecul de dovlecel cu brânză şi nivelezi.

Tai dovlecelul rămas în cuburi şi aşezi deasupra împreună cu caşcavalul răzuit. Lasi 30 de minute la cuptor, la 190 °C, sau până se rumeneşte.

Budinca de orez cu dovlecei

Budinca_de_orez_cu_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.