Budincă de orez cu dulceata de trandafiri
PrinteazaBudincă de orez cu dulceata de trandafiri din: orez, lapte, frisca, apa de trandafiri, zahar, unt, dulceata de trandafiri.
- 125 g orez cu bobul rotund
- 300 ml lapte
- 200 ml frica lichida
- 3 linguri apa de trandafiri
- 80 g zahar
- 20 g unt
- 50 g dulceata de trandafiri
Mod de preparare:
preincalzeste cuptorul la 150 grade Celsius. Intr-un vas cu apa care clocoteşte, pui orezul ales şi spălat şi-l laşi să fiarbă timp de 5 minute, apoi scurgi apa. Amesteci orezul cu 300 ml lapte, 200 ml frişcă lichidă, 3 linguri apă de trandafiri şi 80 g zahăr.
Impărţi compoziţia în 4 boluri de yena şi aşezi deasupra fiecărui bol câte o bucăţică de unt cât o nucă, apoi dai la cuptor timp de 50 de minute, până când orezul devine uşor gălbui la culoare. Ornezi budinca cu dulceaţă de trandafiri.
Budincă de orez cu dulceata de trandafiri
Pofta buna!