Budinca de orez cu fistic
PrinteazaBudinca de orez cu fistic din: orez, lapte, amidon, zahar, scortisoara, cardamom.
- 1/2 cană orez
- 2 căni apă
- 1 cană lapte
- 1/2 ceaşcă amidon de porumb
- 1/2 cană zahăr
- 1 linguriţă apă de trandafiri
- 1 linguriţă apă de portocală
- 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 1 capsulă cardamom
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apă 6-7 minute, până ce se evaporă apa.
In alt bol se dizolvă amidonul în lapte; se adaugă la orez împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat, scorţişoara şi cardamomul. Se mixează până se îngroaşă.
Se adaugă apa de trandafiri şi de portocală. Se ia de pe foc şi se aşază în boluri frumoase. Se lasă 10 minute, apoi se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la frigider timp 6 ore.
Inainte de servire se scoate folia şi se presară pe porţii fistic măcinat.
La mijloc se face o floare din migdale şi stafide şi se serveşte.
Pofta buna!