Budincă de orez cu legume
PrinteazaBudincă de orez cu legume din: rosii, orez, dovlecei, ardie grasi, morcov, mozzarella, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper.
- 7 rosii
- 1 1/2 cani cu orez
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 1 morcov mic
- 100 g mozzarella
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le în 2-3 linguri cu ulei. Adaugă morcovul ras, ardeii julien şi dovleceii tăiaţi în cuburi. Pune apoi orezul şi stinge cu un litru de apă. Lasă la fiert, amestecând din când în când, să nu se lipească.
Când e gata, sărează şi piperează. Toarnă compoziţia într-o tavă termorezistentă. Rade mozzarella deasupra. Pune din loc în loc câte o roşie întreagă şi dă la cuptor zece minute, până ce capătă o crustă aurie. Serveşte-o caldă, lângă o salată proaspătă de castraveţi sau de varză.
Budincă de orez cu legume
Pofta buna!