Budinca de orez cu mango

Printeaza

Budinca de orez cu mango din: orez, lapte de cocos, vanilie, zahar, smantana, nuca de cocos, mango.

Ingrediente:Budinca de orez cu mango

  • 200 g orez basmati
  • 330 ml lapte de cocos şi apă
  • 4 linguri zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 200 ml smântână din cocos
  • 3-4 linguri fulgi nucă de cocos
  • 1 mango

 

Mod de preparare:

Se pune orezul într-o oală, cu laptele de cocos, apa, batonul de vanilie despicat în două şi un pic de sare. Se fierbe la foc mic 15-20 minute, amestecând continuu până ce orezul se înmoaie.

Se prăjeşte nuca de cocos într-o tigaie, până se rumeneşte uşor. Se pune pe o farfurie şi se lasă la răcit. Fructul de mango se curăţă şi se taie în cubuleţe.

Se ia orezul de pe foc, se scoate batonul de vanilie, se adaugă nuca de cocos prăjită, cubuleţele de mango şi smântână din cocos, se amestecă, se acoperă şi se lasă la cald 5-7 minute.

Se ornează cu felii de mango şi coajă rasă de limetă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.