Budinca de orez cu mango
PrinteazaBudinca de orez cu mango din: orez, lapte de cocos, vanilie, zahar, smantana, nuca de cocos, mango.
- 200 g orez basmati
- 330 ml lapte de cocos şi apă
- 4 linguri zahăr
- 1 baton de vanilie
- 200 ml smântână din cocos
- 3-4 linguri fulgi nucă de cocos
- 1 mango
Mod de preparare:
Se pune orezul într-o oală, cu laptele de cocos, apa, batonul de vanilie despicat în două şi un pic de sare. Se fierbe la foc mic 15-20 minute, amestecând continuu până ce orezul se înmoaie.
Se prăjeşte nuca de cocos într-o tigaie, până se rumeneşte uşor. Se pune pe o farfurie şi se lasă la răcit. Fructul de mango se curăţă şi se taie în cubuleţe.
Se ia orezul de pe foc, se scoate batonul de vanilie, se adaugă nuca de cocos prăjită, cubuleţele de mango şi smântână din cocos, se amestecă, se acoperă şi se lasă la cald 5-7 minute.
Se ornează cu felii de mango şi coajă rasă de limetă.
Pofta buna!