Budinca de orez cu mere si smantana
PrinteazaBudinca de orez cu mere si smantana din: orez, lapte, apă, unt, pesmet, mere, zahăr, ouă, smântână.
- 500 g orez
- 1 l lapte
- 850 ml apă
- 50 g unt
- 40 g pesmet
- 600 g mere
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 30 g smântână
Mod de preparare:
Orezul spălat se pune la fiert în puţină apă clocotită. Când este fiert în proporţie de 30-40 %, se adaugă laptele clocotit şi zahăml, continuând fierberea.
In tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, se întinde jumătate din cântitateâ de orez, peste care se presară merele, tăiate în felii subţiri, se acoperă cu restul de orez şi se nivelează.
Tava se introduce la cuptor, iar când începe să se rumenească, se unge cu ouă bătute şi smântână şi se coace până la mmenirea uniformă. Se serveşte caldă.
Pofta buna!