Budinca de orez cu mere (varianta)

Printeaza

Budinca de orez cu mere (varianta)

Ingrediente:Budinca de orez cu mere

  • 500 g mere
  • 2 linguri unt topit
  • 4 linguri zahăr
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 lingură pesmet
  • un praf de sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi zahăr, după gust.

Nu se ţin să scadă prea tare. Cojile spălate se pun la fiert şi se strecoară zeama.

Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se fierbe cu două ceşti de zeamă strecurată. Când este aproape fiert, se pune un praf de sare şi două linguri de zahăr.

Se dă la o parte. Se unge o cratiţă cu unt, se presară pesmet şi se aşază rânduri alternând de orez şi de mere. După dorinţă se poate pune şi puţină scorţişoară. Primul şi ultimul rând trebuie să fie de orez.

Se coace la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

Se dă la o parte pentru a se răci puţin, se răstoarnă şi se serveşte cu sos de vin sau cu orice sirop.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.