Budinca de orez cu miere
PrinteazaBudinca de orez cu miere din: orez, miere, lapte, unt, oua, zahar, lamaie, fructe.
- 125 g orez cu bob rotund
- 250 ml apă
- 750 ml lapte
- 50 g unt
- 2 ouă
- 50 g miere
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriţă de coajă de lămâie
- 1/4 linguriţă de sare
- pesmet (pentru tapetat)
- smochine, fructe de pădure, mentă (pentru decor)
Mod de preparare:
Pune orezul la fiert în apă cu sare, până ce boabele absorb întreaga cantitate de apă. Toarnă laptele şi continuă fierberea la foc mic, amestecând constant.
Lasă la răcorit.
Separat, freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi adaugă, pe rând, gălbenuşurile, mierea, coaja de lămâie şi orezul cu lapte. La final, încorporează albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.
Repartizează compoziţia în forme unse cu unt şi tapetate cu pesmet. Dă-le la cuptor maximum 20 minute.
Serveşte cu fructe.
Pofta buna!