Budinca de orez cu sos de vin
PrinteazaBudinca de orez cu sos de vin din: lapte, orez, zahar, lamaie, oua, struguri, unt, stafide, pesmet.
- 1 l lapte
- 500 g orez
- 350 g zahăr
- 50 g coajă de lămâie
- 0,5 g zahăr vanilat
- 6 ouă
- 500 g boabe de struguri confiate
- 100 g stafide
- 50 g unt
- 50 g pesmet
Mod de preparare:
Se fierbe orezul cu laptele şi cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr.
Se amestecă orezul fiert şi răcit, zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafidele, boabele de struguri confiate şi albuşurile bătute spumă.
Se răstoarnă în forma unsă cu unt şi tapetată cu zahăr tos. Se coace în cuptor, la foc potrivit, se lasă până se rumeneşte şi se desprinde de pe formă.
Se serveşte tăiată în porţii, cu sos de vin.
Pofta buna!