Budincă de orez cu stafide şi caise

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu: caise uscate, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte, zahar tos, gem de caise, menta.

Ingrediente:Budincă de orez cu stafide şi caise

  • 100 g caise uscate, fără sâmburi
  • 50 g stafide
  • 1 lămâie
  • 75 g fulgi de orez
  • 750 ml lapte
  • 50 g zahăr tos
  • 8 linguri gem de caise
  • crenguţe de mentă proaspătă, pen­tru decorare

 

Mod de preparare:

Se păstrează 4 caise, restul se taie în bucăţi. Se amestecă cu stafidele şi se pun la păstrat. Cu un curăţâtor de legume cu lamă mobilă, se taie coaja de lămâie în felii late.

Feliile de coajă de lămâie, fulgii de orez, laptele şi zahărul se pun într-o oală pe aragaz, şi se lasă să dea în clocot.

Se redu­ce temperatura şi se fierb aproximativ 12-15 min, amestecând frecvent. Se adaugă fructele uscate, amestecând continuu. Budinca se îm­parte în patru boluri de servit şi se lasă să se răcorească.

Pentru pregătirea glazurii de cai­se, într-o cratiţă mică, se stoarce o lingură de zeamă de lămâie. Se adaugă două linguri de apă, apoi gemul.

Se lasă să dea în clocot, se fierbe amestecând continuu, până când s-a topit gemul, apoi se ia imediat de pe plită. Se lasă câteva minute la răcit, până când începe să se îngroaşe, apoi se toarnă peste budincile de orez.

Fiecare porţie se decorează cu o ca­isă uscată şi o crenguţă de mentă. Se serveşte caldă sau rece, în funcţie de preferinţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.