Budincă de orez cu şuncă şi dovlecei
PrinteazaO reteta de budinca de orez cu sunca si dovlecei din: orez, dovlecei, unt, sunca, parmezan, pesmet, ulei de masline si usturoi.
- 300 g orez
- 400 g dovlecei (zucchini)
- 50 g unt
- 120 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto)
- 120 g parmezan ras
- 3 linguri pesmet
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel usturoi
Mod de preparare:
Spală dovleceii şi taie-i rondele subţiri. Curăţă usturoiul, pune-1 într-o tigaie neaderentă cu ulei de măsline şi încinge-l. Adaugă rondelele de dovlecei şi căleşte-le puţin, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă cu o lingură de lemn.
Fierbe orezul 10 minute în apă cu sare. La sfârşit adaugă o bucăţică de unt şi parmezanul ras.
Unge cu unt un recipient de sticlă, pune pe fundul lui un strat de orez, apoi un strat de dovlecei şi deasupra unul de şuncă. Continuă în acelaşi fel până termini toate ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie unul de orez.
Presară pe deasupra pesmetul, pune vasul, selectează funcţia grill şi coace-1 12 minute, până când vei vedea formându-se o crustă aurie. Serveşte preparatul cald, în acelaşi recipient în care s-a copt.
Budincă de orez cu şuncă şi dovlecei
Pofta buna!