Budinca de orez cu vanilie

Printeaza

Budinca de orez cu vanilie din: unt, zahar, orez, lapte, vanilie, smantana, sare.

Ingrediente:Budinca de orez cu vanilie

  • 65 g unt
  • 65 g zahăr brun
  • 65 g orez cu bob rotund
  • 1,1 l lapte integral
  • 1/2 baton de vanilie, tăiat de-a lungul în două
  • 125 ml smântână dulce grasă
  • un vârf de cuţit sare

 

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 140° C.

Intr-o caserolă rezistentă la foc se topeşte untul şi se adaugă zahărul. Se amestecă şi se încălzeşte treptat, până devine cleios, ca pasta de caramel.

Se adaugă orezul şi se lasă pe foc amestecând până se umflă orezul şi devine auriu pal şi lipicios de la zahăr.

Se adaugă laptele, se lasă să fiarbă în clocot mare. Amestecul va forma cocoloaşe, dar nu trebuie să vă îngrijoraţi.

Desfaceţi-le cu o lingură de lemn.

Se adaugă batonul de vanilie şi se presează puţin pentru ca micile seminţe negre să fie eliberate din păstaie.

Apoi se pune smântână şi sarea şi se lasă să dea în clocot.

Caserola se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă 3-4 ore, până începe să se închege.

Budinca trebuie să fie încă puţin lichidă; pe măsură ce se răceşte, va continua să fiarbă datorită propriei călduri.

Se serveşte călduţă sau rece, însă niciodată fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.