Budinca de oua cu ciuperci
PrinteazaBudinca de oua cu ciuperci din: oua, ciuperci, branza, ceapa, rosii, ardei, sare, piper.
- 5 ciuperci proaspete
- 2 ouă
- 5 albuşuri
- 150 g brânză Cheddar
- 1 ceapă
- 1 lingură cu roşii uscate
- 1/2 ardei iute
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1/4 linguriţă cu piper
- 1 lingură cu ulei
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigafe mai adâncă. Adaugă ceapa tocată mărunt şi ciupercile curăţate şi feliate. Căleşte-le la foc mic, până se evaporă apa pe care o lasă ciupercile.
Amestecă ciupercile şi ceapa cu roşiile uscate, brânza Cheddar dată pe râzătoare, ardeiul iute, după preferinţă. Bate ouăle (separat, albuşurile cu un praf de sare) şi încorporează-le în compoziţia de legume şi brânză. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Toarnă totul într-o formă de copt unsă cu puţin ulei şi tapetată cu griş ori pesmet. Dă la cuptorul încins pentru o jumătate de oră, apoi lasă să se răcorească zece minute.
Pofta buna!