Budinca de paine cu branza de capra
PrinteazaBudinca de paine cu branza de capra din: franzela, branza, marar, lapte, oua, unt, zahar, sare.
- 1/2 franzelă
- 250 g brânză de capra
- mărar tocat
- 500 ml lapte nefiert
- 3 oua
- 1 lingură cu unt
- sare
- 1 lingură cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Incălziţi laptele pe foc mic până ajunge la punctul de fierbere şi rasturnaţi-l într-o cratiţă mică. Bateţi în lapte 1 ou. Tăiaţi franzela felii şi înmuiaţi in lapte fierbinte, apoi scurgeţi în cană laptele rămas.
Zdrobiţi cu furculiţa franzela înmuiată şi împărţiţi în 3 părţi: o parte o amestecaţi cu cele 2 ouă rămase, altă parte o amestecaţi cu brânza, iar restul amestecaţi cu marar tocat.
Ungeţi cu unt o formă mică de plăcintă, puneţi în straturi cele 3 amestecuri şi coaceţi budinca 30 minute la foc potrivit. Când s-a rumenit, scoateţi forma din cuptor, presăraţi deasupra ei zahar vanilinat şi lăsaţi să se răcească în tavă 15 minute.
Pofta buna!