Budinca de paine cu branza de vaci
PrinteazaBudinca de paine cu branza de vaci din: franzela, branza de vaci, marar, lapte, oua, unt, sare, zahar vanilinat.
- 1/2 franzelă veche
- 250 g brânză de vaci
- mărar tocat
- 1/2 l lapte nefiert
- 3 ouă
- 1 lingură cu unt
- sare
- 1 lingură cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Incălziţi laptele pe foc mic până ajunge la punctul de fierbere şi răstumaţi-1 într-o cratiţă mică. Bateţi în lapte 1 ou.
Tăiaţi franzela felii şi înmuiaţi în lapte fierbinte, apouscurgeţi în cană laptele rămas.
Zdrobiţi cu furculiţa franzela înmuiată şi împărţiţi în 3 părţi: 1 parte o amestecaţi cu cele 2 ouă rămase, altă parte o amestecaţi cu brânza decari, iar ceea ce v-a rămas amestecaţi cu mărar tocat.
Ungeţi cu unt o formă mică de plăcintă, puneţi în straturi cele 3 amestecuri şi coaceţi budinca 1/2 oră la foc potrivit.
Când budinca s-a rumenit, scoateţi forma din cuptor, presăraţi deasupra ei zahăr vanilinat şi lăsaţi să se răcească în tavă 1/4 oră.
Serviţi budinca tăiată felii cât timp este caldă.
Pofta buna!