Budinca de paine cu coacaze si pere
PrinteazaBudinca de paine cu coacaze si pere din: oua, lapte, franzela, unt, zahar, scortisoara, coacaze, para.
- 4 ouă
- 1 1/2 căni lapte
- 1 franzelă de ieri (5-6 felii mari de pâine)
- 1 lingură unt + pentru uns vasul
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat (sau mai mult)
- 1 praf de scorţişoară
- 100 g coacăze
- 1 pară mare
Mod de preparare:
Unge cu unt un vas termorezistent, rupe feliile de pâine şi aşază-le în el. Stropeşte cu unt topit.
Bate ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugă scorţişoara şi laptele cald. Toarnă peste pâine şi, cu o lingură, apasă uşor pâinea în aşa fel încât să absoarbă lichidul.
Pune coacăzele şi para tăiată cubuleţe, repartizân-du-le prin tot vasul, şi dă la cuptor 40-45 de minute.
Când e gata, lasă să se răcorească, apoi pudrează cu zahăr şi serveşte.
Pofta buna!