Budinca de paine cu fructe uscate
PrinteazaBudinca de paine cu fructe uscate din: paine, mix de fructe uscate, coaja confiata de lamaie, coaja confiata de portocala, amestec de condimente, lapte, oua, zahar brun, coaja de lamaie, unt si zahar brun.
- 500 g de paine alba sau integrala
- 500 g mix de fructe uscate
- 85 g coaja confiata de lamaie si portocala
- 1 1/2 lingura amestec de condimente
- 600 ml de lapte
- 2 oua mari, batute
- 140 g zahar brun
- coaja rasa de la 1 lamaie (optional)
- 100 g de unt, topit
- 2 linguri de zahar brun, pentru presarat
Mod de preparare:
Se rupe pâinea bucăţele, într-un vas mare. Se adaugă fructele, coaja şi condimentele. Se adaugă laptele şi se amestecă sau se frământă cu mâna până ce totul este bine amestecat şi pâinea complet fărâmiţată. Se adaugă ouăle, zaharul si coaja de lămâie, dacă foloseşti. Se amestecă bine şi se lasă 15 minute deoparte, să se îmbibe bine.
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se tapetează cu hârtie de copt şi unt o tavă pătrată cu latura de 20 cm, nonaderentă; se amestecă untul în mixul cu pâine, se răstoarnă în tavă şi se presară cu cele două linguri de zahăr. Se lasă la cuptor 1 1/2 ore, până se întăreşte şi devine aurie.
Se acoperă cu folie de aluminiu dacă devine prea maro. Se scoate din tavă şi se dezlipeşte cu grijă hârtia de copt. Se taie în pătrate şi se serveşte caldă.
Budinca de paine cu fructe uscate
Pofta buna!