Budincă de paine cu legume si branză de vaci
PrinteazaBudincă de paine cu legume si branză de vaci din: paine, morcovi, patrunjel, branza de vaci, oua, unt, smantana, lapte, sare, verdeata.
- 4 felii de pâine
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 150 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 1 lingură unt
- 1 lingură smântână
- 200 ml lapte
- sare
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Tai pâinea bucăţele pe care le înmoi apoi în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul, le dai pe râzătoare şi le fierbi înăbuşit în apă cu sare şi unt.
Amesteci apoi gălbenuşurile cu pâinea, brânza de vaci şi legumele fierte, adaugi şi albuşurile spumă şi pui compoziţia într-o cratiţă unsă cu unt.
Aşezi cratiţa într-o tavă cu apă şi dai budinca la cuptor pentru 30 de minute, să fiarbă la bain-marie.
Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci
Poftă bună!