Budinca de paine cu stafide si scortisoara
PrinteazaBudinca de paine cu stafide si scortisoara din: paine uscata, lapte, frisca, zahar, oua, esenta de vanilie, unt, scortisoara, stafide aurii, coaja de citrice.
- 8 felii paine uscata
- 350 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- 25 g zahar
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 50 g unt
- o lingurita scortisoara
- 2 linguri stafide aurii
- o lingurita coaja de citrice confiata
Mod de preparare:
Pâinea se taie şi se unge cu untul moale pe ambele părţi, apoi se aranjează în tavă. Se pun stafidele si coaja de citrice si se presară scorţişoara. Pe foc se pun laptele, frişca şi jumătate din cantitatea de zahăr. Se bat ouăle şi se toarnă peste ele amestecând continuu, până ce devine o cremă groasă.
După ce se ia de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie. Se toarnă crema de ouă şi lapte peste pâine, se lasă 15 minute să se îmbibe, se presară restul zahărului şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Budinca de paine cu stafide si scortisoara
Pofta buna!
Am mancat o data budinca de paine, a fost excelenta