Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii
PrinteazaO reteta de budinca de parmezan cu rucola si sos de rosii din: parmezan, oua, smantana, lapte, unt, nucsoara, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, sare, piper, rucola si fulgi de parmezan.
- 100 g parmezan ras
- 2 ouă
- 125 ml smântână dulce
- 125 ml lapte
- unt
- nucşoară
- sare
pentru sos:
- 4 roşii (circa 250 g)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru decor:
- 300 g rucola
- 100 g fulgi de parmezan
Mod de preparare:
Bate ouăle într-un castron, adaugă parmezanul ras, smântână şi laptele şi amestecă. Condimentează cu sare şi nucşoară rasă, după gust.
Ia 4 forme individuale de unică folosinţă (ca acelea, din hârtie, pentru brioşe) şi unge-le interiorul cu unt. Toarnă compoziţia în ele şi pune-le în cuptor. Coace-le circa 18 minute în cuptor pe funcţia grill, la putere mică.
Opăreşte roşiile 5-10 secunde, apoi scurge-le şi lasă-le să se răcească. Curăţă-le de coajă cu un cuţitaş ascuţit, taie-le jumătăţi, scoate seminţele şi taie pulpa cubuleţe. Pune cubuleţele de roşii într-un castron şi condimentează-le cu sare, piper negru proaspăt râşnit, după gust, stropeşte cu uleiul de măsline, apoi amestecă-le bine.
Scoate formele din cuptor (poţi verifica dacă sunt gata înţepându-le cu o scobitoare: dacă atunci când o scoţi, aceasta este curată, budincile sunt coapte; în caz contrar, mai dă-le 5 minute la cuptor) şi lasă-le să se răcorească. Spală şi zvântă frunzele de rucola, apoi rupe-le cu mâna.
Aşază rucola pe farfurii individuale. Răstoarnă budincile peste rucola, pune alături câte 2 linguri de roşii condimentate şi presară fulgii de parmezan.
Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii
Pofta bună!