Budinca de paste cu spanac (varianta)
PrinteazaBudinca de paste cu spanac din: macaroane, sare, spanac, ceapa, ulei, carne tocata de vita, vin, branza, iper, oua, smantana, boia, seminte de pin.
- 400 g macaroane
- sare
- 1 kg spanac (frunze)
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 300 g carne tocată de vită
- 150 ml vin alb
- 200 g brânză de oaie
- piper
- 3 ouă
- 250 ml smântână dulce
- 1 linguriţă de boia dulce
- 4 linguri de seminţe de pin
- grăsime pentru formă
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele al dente în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se alege spanacul, se curăţă şi se spală, după care se pune într-o cratiţă, fără a se scurge. Se înăbuşă la temperatură medie, apoi se toacă.
Se curăţă ceapa, se taie cubuleţe, după care se căleşte în uleiîncins, până. devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte amestecând continuu.
Se toarnă în tigaie vinul şi se lasă să fiarbă puţin, după care se incorporează spana-cul.şi brânza fărâmiţată şi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă compoziţia cu pastele.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C (ventilator 160 °C). Se amestecă ouăle cu smântână şi se adaugă boiaua. Se unge cu grăsime o formă, în care se aşează pastele amestecate cu spanacul şi carnea.
Peste se toarnă amestecul de ouă şi smântână şi se presară seminţele de pin. Budinca se lasă la cuptor circa 30 de minute.
Pofta buna!
Imi place budinca de paste