Budincă de paste cu şuncă
PrinteazaBudincă de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua, unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper si patrunjel.
- 500 g spaghete
- doua cepe
- 200 g ciuperci
- 300 g sunca afumata
- 4 oua
- 100 g unt
- 200 ml smantana
- 75 g parmezan
- 200 g branza de vaci
- morcov
- mar
- telina
- varza alba
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun peste ceapă.
Şunca afumată se taie julien sau cubuleţe şi se lasă peste legumele tocate. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt, se pune ceapa, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă ciupercile şi şunca. Se călesc zece minute şi se pun la răcit într-un bol. Se toarnă smântână şi ouăle bătute, se presară brânza de vaci şi parmezanul, untul rămas tăiat cubuleţe, sare, piper şi pătrunjel după gust.
Se adaugă pastele scurse, se amestecă şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Se coace la foc mediu până devine aurie, se lasă să se răcească zece minute şi se serveşte.
Budincă de paste cu şuncă
Pofta buna!
Imi dai si mie din budinca asta