Budinca de paste cu ton
PrinteazaBudinca de paste cu ton din: spaghete, ulei, unt, ceapa, usturoi, ton, legume, sare, piper, lamaie, oua, smantana, maioneza.
- 1 pachet de spaghete
- 10 ml ulei
- 10 g unt
- 2 cepe tăiate fin
- 2 căţei de usturoi zdrobit
- 2 cutii (170 g fiecare) cu ton, scurs bine
- 250-500 g legume mixte
- sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
- un strop de suc proaspăt de lămâie
- 6 ouă foarte mari
- 125 ml smântână
- 30 g maioneză
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180°C. Unge bine cu ulei o formă de tort cu diametrul de 22 cm. Fierbe spaghetele într-o oală cu apă sărată până se fierb, dar rămân ferme.
In timp ce pastele se fierb, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Adaugă tonul şi legumele şi prăjeşte până când legumele s-au fiert.
Asezonează cu sare, piper şi suc de lămâie.
Amestecă totul cu pastele scurse. Toarnă totul în tava pregătită anterior. Bate ouăle cu smântână şi maioneza şi toarnă-le peste paste.
Budinca de paste cu ton
Pofta buna!
Foarte buna budinca de paste cu ton