Budinca de peste cu smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 3-4 fileuri de peşte
- 1 morcov
- 600 g cartofi noi fierţi
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 250 ml smântână
- 150 g caşcaval ras
- 25 ml suc de lămâie
- pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rumeneşte peştele în puţin unt, după care stropeşte-l cu lămâie. Căleşte ceapa împreună cu morcovul cubuleţe. Stinge cu puţină apă şi lasă să fiarbă înăbuşit.
Adaugă smântână şi caşcavalul ras. Lasă pe foc până se îngroaşă sosul. La final, potriveşte gustul de sare şi piper şi presară pătrunjel tocat.Aşază bucăţile de peşte pe un rând de felii de cartof. De jur împrejur, aşază restul de felii de cartof.
Toarnă sosul de smântână şi acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor aproximativ 15 minute.
Pofta buna!