Budinca de peste cu taitei

Printeaza

 Budinca de peste cu taitei

Ingrediente:Budinca de peste cu taitei

  • l kg peşte
  • 500g tăiţei
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină
  • 100 ml lapte
  • 250g smântână
  • 200g caşcaval
  • 200g unt
  • linguriţă cimbrişor
  • 6 căţei usturoi
  • 5 roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se pune la fiert, cu jumătate din cantitatea de cimbru şi ustu­roi şi cu puţină sare. Când este fiert, se scoate şi se curăţă de piele şi de oase.

Tăiţeii se fierb cu sare, se scurg şi se limpe­zesc cu apă rece. Intr-o cratiţă se rumeneşte uşor făina în 50 g de unt şi se stinge cu laptele fiert.

Se mai fierbe 15 minute, la foc mic. Când s-a răcit, se pun ouăle, caşcavalul ras, smântână, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, cimbrul şi us­turoiul rămas.

Se potriveşte de sare. Intr-o tavă, unsă cu untul rămas, se pun un strat de tăiţei, apoi peştele şi se acoperă cu tăiţei.

Se toarnă sosul pe deasupra  în mod uniform, şi se bagă la cuptor pentru circa 20 – 30 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta budinca de peste. Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.