Budinca de peste cu verdeata
PrinteazaBudinca de peste cu verdeata din: carne de peste, oua, ceapa, lapte, unt, smantana, patrunjel, pesmet, sos de mustar, sare, piper, unt.
- 250 g carne de peşte fără oase (somn, morun, nisetru etc.)
- 3 ouă
- un sfert ceapă
- o franzelă mică
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- 2 linguri smântână
- pătrunjel verde tocat
- 2 linguri pesmet
- 1-2 pahare sos de muştar
- sare şi piper
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Carnea de peşte, tăiată bucăţi mici, se stinge într-o cratiţă, în puţin unt încins, împreună cu ceapa tocată mărunt.
După ce s-a rumenit puţin, se. adaugă, pe rând, amestecând mereu cu o lingură de lemn, două ouă (bătute în prealabil cu telul ori cu mixerul) şi franzela (după ce a fost înmuiată în lapte şi stoarsă bine).
După ce compoziţia rezultată s-a omogenizat, se trece prin maşina de tocat carne, apoi i se adaugă treptat, amestecând din nou, uşor, 50 g unt frecat spumă, un gălbenuş, pătrunjelul verde tocat, smântână, albuşul (de la un ou) bătut spumă tare, sare şi piper.
După omogenizare, compoziţia se toarnă într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se coace la bain-marie timp de o oră şi jumătate.
Pofta buna!