Budinca de piept de gaina

Printeaza

Budinca de piept de gaina

Ingrediente:Budinca de piept de gaina

  • 1 piept de găină
  • 250 g franzelă
  • 1 pahar lapte
  • 6 ouă
  • 1 lingură unt
  • sare
  • pesmet
  • 10 linguri sos de ciuperci

Mod de preparare:

Spălăm, scurgem şi sărăm puţin un piept de găină crud. Il lăsăm să stea cu sare 5—6 minute, apoi ştergem carnea cu un şervet şi o tocăm prin maşină de două ori. Muiem miez de franzelă în lapte rece, îl stoarcem complet şi îl sfărîmăm bine cu lingura, amestecîndu-1 apoi cu carnea.

Presărăm puţină sare peste gălbenu­şuri, amestecăm bine şi lăsăm să stea aşa cîtva timp. Apoi le punem peste carne şi amestecăm pînă se face ca o pastă.

Topim untul, îl lăsăm să se răcească şi alegem numai grăsimea, aruncînd ze­rul. Frecăm puţin untul şi îl punem în carne, amestecînd din nou.

Batem albuşurile spumă (să se ţină de tel), le punem în carne, amestecînd cu o lopăţică de sus în jos, pînă ce compo­ziţia devine uniformă. Potrivim sarea.

Ungem cu unt topit şi sleit o formă de budincă, presărăm pesmet foarte fin. Aşe­zăm compoziţia în formă, iar deasupra punem bucăţele mici de unt. Dăm la cup­tor, la foc potrivit, cam 1/2 oră. încercăm cu o scobitoare. Dacă nu se lipeşte de scobitoare şi dacă s-a desprins.de jur îm­prejur de peretele formei, budinca este gata.

O răsturnăm în farfurie, turnăm sos de ciuperci, iar deasupra punem ciu­percile din sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.