Budinca de portocale cu lamaie si malai
PrinteazaBudinca de portocale cu lamaie si malai din: mălai, coaja şi suc de portocale, zhar pudra, oua, apa, suc de lamaie, portocală sau mandarină, forme de jeleu.
Ingrediente:
- 90 g mălai
- coaja şi sucul de la 3 portocale
- 250 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 1 l apă
- sucul de la 1 lămâie
- 1 portocală sau mandarină, pentru decor
- 6-8 forme de jeleu, unse foarte puţin cu ulei
Mod de preparare:
Pune mălaiul într-un castron şi amestecă-l cu 100 ml apă. Toarnă apa rămasă într-o tigaie. Adaugă coaja de portocale şi zahărul. încălzeşte uşor, amestecând.
Când zahărul s-a dizolvat, dă în fiert, apoi toarnă mălaiul, amestecând bine.
Bate ouăle şi amestecă-le cu sucul de lămâie şi portocale. Omogenizează, apoi toarnă compoziţia în tigaie şi fierbe 1 minut. Toarn-o în forme şi las-o să se închege.
Pentru a servi, scufundă formele în apă fierbinte şi întoarce-le pe farfurie. Decorează cu felii de lămâie sau de mandarine.
Budinca de portocale cu lamaie si malai
Pofta buna!