Budinca de portocale cu lamaie si malai

Printeaza

Budinca de portocale cu lamaie si malai din: mălai, coaja şi suc de portocale, zhar pudra, oua, apa, suc de lamaie, portocală sau mandarină, forme de jeleu.

Budinca_de_portocale_cu_lamaie_si_malai

Ingrediente:

  • 90 g mălai
  • coaja şi sucul de la 3 portocale
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1 l apă
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 portocală sau mandarină, pentru decor
  • 6-8 forme de jeleu, unse foarte puţin cu ulei

Mod de preparare:

Pune mălaiul într-un castron şi amestecă-l cu 100 ml apă. Toarnă apa rămasă într-o tigaie. Adaugă coaja de portocale şi zahărul. încălzeşte uşor, amestecând.

Când zahărul s-a dizolvat, dă în fiert, apoi toarnă mălaiul, amestecând bine.

Bate ouăle şi amestecă-le cu sucul de lămâie şi portocale. Omogenizează, apoi toarnă compoziţia în tigaie şi fierbe 1 minut. Toarn-o în forme şi las-o să se închege.

Pentru a servi, scufundă formele în apă fierbinte şi întoarce-le pe farfurie. Decorează cu felii de lămâie sau de mandarine.

Budinca de portocale cu lamaie si malai

Budinca_de_portocale_cu_lamaie_si_malai

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.