Budinca de portocale cu nuci
PrinteazaBudinca de portocale cu nuci din: portocale, franzela, lapte, oua, nuci, unt, pesmet, zahar, sare.
- 2-3 portocale
- 1 franzelă veche
- 1 pahar cu lapte cald
- 4 ouă
- nuci tocate
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu pesmet
- 100 g zahăr tos
- un praf de sare
Mod de preparare:
Tăiaţi franzela felii, pe care le aşezaţi în formă unsă cu unt, tapetată cu pesmet, apoi stropiţi-le cu lapte cald. Curăţaţi portocalele de coajă şi de pieliţa dintre felii, acoperiţi-le cu zahăr, apoi aşezaţi-le peste franzelă, cu nuci tocate între ele.
Bateţi ouăle spumă, turnaţi în formă, daţi la cuptor 30 min. Tăiaţi felii cât e caldă, serviţi cu sirop de fructe.
Pofta buna!