Budinca de post cu orez

Printeaza

Budinca de post cu orez din: orez, apa, zahar, sare, mere, coaja de portocale, vanilie, margarina, zahar.

Ingrediente:Budinca de post cu orez

  • 2 căni de orez
  • 6 căni de apă
  • 150 g zahăr
  • puţină sare
  • 1 kg mere rase
  • coajă de portocale
  • vanilie
  • 100 g margarină
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Se spală orezul foarte bine, se pune la fiert şi când este aproape gata se adaugă zahărul.

Intr-o cratiţă, se topeşte margarina, se pun merele şi zahărul, apoi se călesc până scade zeama şi rămân ca o pastă, după care adăugăm vanilia şi portocala.

Într-o cratiţă, punem o folie de plastic şi un strat de orez, un strat de mere, iar orez, iar mere şi dăm la răcit. După ce s-a răcit, răsturnăm pe un platou, luăm folia şi deasupra ornăm cu fructe din dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.