Budinca de post cu orez
PrinteazaBudinca de post cu orez din: orez, apa, zahar, sare, mere, coaja de portocale, vanilie, margarina, zahar.
- 2 căni de orez
- 6 căni de apă
- 150 g zahăr
- puţină sare
- 1 kg mere rase
- coajă de portocale
- vanilie
- 100 g margarină
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Se spală orezul foarte bine, se pune la fiert şi când este aproape gata se adaugă zahărul.
Intr-o cratiţă, se topeşte margarina, se pun merele şi zahărul, apoi se călesc până scade zeama şi rămân ca o pastă, după care adăugăm vanilia şi portocala.
Într-o cratiţă, punem o folie de plastic şi un strat de orez, un strat de mere, iar orez, iar mere şi dăm la răcit. După ce s-a răcit, răsturnăm pe un platou, luăm folia şi deasupra ornăm cu fructe din dulceaţă.
Pofta buna!