Budinca de praz cu cartofi

Printeaza

Budinca de praz cu cartofi din: cartofi, paz, branza de vaci, smantana, marar, oua, unt si pesmet.

Ingrediente:Budinca de praz cu cartofi

  • 4 cartofi mari
  • un praz mare
  • 200 g de branza de vaci
  • 100 g de smantana
  • 1-2 legaturi de marar
  • 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de pesmet

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii de coajă, prazul se taie bucăţi mai mici şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă si se lasă la scurs. Cartofii si prazul se zdrobesc cu blenderul şi se amestecă cu următoarele ingre­diente: mărarul tocat mărunt, brânza rasă, 70 g de smântână, ouăle crude şi puţin unt.

Se amestecă bine cu lingura de lemn până se leagă compoziţia şi se pune în tava tapetată cu unt şi cu pesmet. Se întinde amestecul într-un strat uniform, iar pe dea­supra se pun ouăle fierte, plus restul de smântână şi se bagă în cuptorul bine încins în prealabil.

Când s-a rumenit puţin, se opreşte focul şi se lasă să se ră­cească. Budinca se poate servi cu iaurt sau sana, la prânz sau la cină.

Budinca de praz cu cartofi

Budinca de praz cu cartofi

Pofta buna!

2 comentarii

  1. si cu prazul ce-ati facut?s-a evaporat:))!

  2. Cartofii si prazul se zdrobesc cu blenderul , era de inteles daca s-au pus impreuna la fiert

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.