Budincă de praz cu telemea

Printeaza

Budincă de praz

Ingrediente:Budincă de praz cu telemea

  • 2 kg praz
  • 500 g brânză dulce
  • 50 g brânză telemea
  • 150 g unt
  • 4 ouă
  • 5 linguri de gris
  • 150 g smântână degresată
  • 1 lingură vegeta
  • sare
  • 1 lingură pesmet
  • 2 legături pătrunjel
  • mărar

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă se spală şi se taie rondele de 1-1,5 cm. Se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu o parte din unt (se poate folosi şi ulei). Se acoperă cratiţa şi, din când în când, se amestecă până ce prazul este suficient de bine înăbuşit, după care se opreşte focul şi se pune la o parte să se răcească.

Intr-un castron, se pun gălbenuşurile cu puţină sare şi se bat bine, se adaugă smântână, prazul înăbuşit, 5 linguri de gris, brânza dulce şi verdeaţa tocată fin. Se amestecă bine, apoi se adaugă în compoziţie albuşurile bătute spumă.

Se aşază totul într-o tavă sau într-un vas de Jena, uns cu unt şi presărat cu pesmet. Se netezeşte compoziţia, se garniseşte cu brânză telemea rasă şi se introduce vasul în cuptor. Se coace până se rumeneşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.