Budinca de pui cu cascaval
PrinteazaBudinca de pui cu cascaval din: piept de pui, morcovi, telina, cartofi, ceapa, dovlecel, ardei, oua, smantana, cascaval, sare, pesmet, verdeata.
- 500 g piept de pui
- 3 morcovi mari
- 1 ţelină mică
- 4 cartofi
- 2 cepe
- 1 dovlecel
- 3 ardei graşi
- 5 ouă
- 4 linguri de smântână
- 150 g caşcaval ras
- sare
- pesmet
- verdeaţă
Mod de preparare:
Fierbe pieptul întreg în apă cu sare, spumează, adaugă morcovii, ţelina, apoi cartofii. După fierbere, taie totul cubuleţe.
Căleşte ceapa împreună cu dovlecelul cubuleţe şi ardeii graşi tăiaţi mărunt. Pune într-un vas toate ingredientele. Leagă-le cu un amestec de ouă, smântână şi caşcaval ras. Adaugă verdeaţă tocată şi potriveşte de sare.
Pune totul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet.
Dă la cuptor 25 de minute.
Pofta buna!