Budinca de pui cu smantana

Printeaza

Budinca de pui cu smantana din: cartofi, piept de pui, oua, smantana, pesmet, unt, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_pui_cu_smantana

  • 500 g cartofi noi
  • 1 piept de pui
  • 3 ouă
  • 300 g smântâna
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 lingură cu unt
  • 1-2 crenguţe de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, curăţă-i de coajă şi taie-i în felii potrivit de groase.

Separat, bate într-un castron ouăle cu smântână şi un praf de sare. Taie pieptul de pui în patru bucăţi mari şi condimentează-l cu sare şi piper.

Unge un vas termorezistent cu unt şi tapetează-l cu pesmet. Aşază feliile de cartofi şi bucăţile de piept de pui.

Toarnă deasupra amestecul de ouă şi pune puţin cimbru. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor, la foc moderat, 20 de minute, îndepărtează folia şi lasă la cuptor până se pătrunde bine şi carnea.

Budinca de pui cu smantana

Budinca_de_pui_cu_smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.