Budinca de salata verde cu smantana
PrinteazaBudinca de salata verde cu smantana din: salate, oua, unt, cascaval, smantana, sare, piper, pesmet, nucsoara, vin.
- 4 salate
- 4 ouă
- 50 g unt
- 100 g caşcaval
- 150 g smântână
- piper
- sare
- pesmet
- nucşoară
- 50 ml vin alb
Mod de preparare:
Speli salatele, le desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce s-au răcit le tai fâşii de 2-3 cm lăţime. Tai caşcavalul cubuleţe şi îl amesteci cu salatele, vinul şi gălbenuşurile.
Potriveşti de sare, piper şi nucşoară şi la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă. Ungi cu unt un vas rotund, îl tapetezi cu pesmet, torni compoziţia cu salată şi o coci la foc iute aproximativ 30 de minute.
Aduci budinca la masă cu smântână alături. Decorarea e la fantezia ta.
Budinca de salata verde cu smantana
Poftă bună!