Budincă de sardele cu cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de sardele cu: cartofi, ceapa, ulei de masline, usturoi, patrujel, rosii, cimbru, oregano, rozmarin, vin alb, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguriţe pătrunjel tocat
- 350 g roşii
- 500 g sardele sau 4 cutii conserve
- 2 linguriţe cimbru
- oregano
- rozmarin
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui întregi la fiert în apă sărată. îi fierbi numai 10 minute, apoi îi scurgi de apă şi îi laşi să se răcească.
Tai cartofii în rondele, cureţi sardelele şi căleşti ceapa şi usturoiul fără să se îngălbenească la culoare.
Ungi o tavă cu ulei şi aşezi un strat uniform cu rondele de cartofi, ceapă, pătrunjel şi condimente. Pui sardelele şi acoperi cu roşii şi cu restul de condimente.
Adaugi vinul şi pui tava la cuptor pentru 40 de minute. Budinca o serveşti fierbinte.
Budincă de sardele cu cartofi
Pofta buna!