Budinca de sardele si cartofi
PrinteazaBudinca de sardele si cartofi
- 1 kg cartofi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguriţe pătrunjel tocat
- 350g roşii
- 500g sardele sau 4 cutii conserve
- 2 linguriţe ierburi italiene (cimbru, oregano, rozmarin)
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se pun întregi la fiert în apă sărată. Se fierb numai 10 minute, apoi se scurge apa şi se lasă la răcit.
Se taie în rondele de 5 -7 mm. Se curăţă sardelele, se taie capurile şi cozile, se scot oasele, se spală peştele şi apoi se lasă să se scurgă de apă.
Se călesc în ulei ceapa şi usturoiul, fără să se îngălbenească la culoare.
Se unge tavă cu ulei şi se aşază în strat uniform rondelele de cartofi.
Peste ele se împrăştie ceapa, pătrunjelul, ierburile italieneşti, sarea şi piperul, după gust.
Peste ierburi se pun sardelele şi apoi se acoperă cu roşii şi cu restul de ierburi.
Se adaugă vinul şi se pune tava la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute.
Dacă vi se pare că vinul s-a evaporat, se poate adăuga apă sau vin în tavă.
Se serveşte budinca fierbinte.
Pofta buna!