Budinca de smantana cu scortisoara si migdale

Printeaza

Budinca de smantana cu scortisoara si migdale din: lapte, smantana, sare, zahar, scortisoara, migdale sau nuci, unt, stafide, rom.

Ingrediente:Budinca_de_smantana

  • 1/2 l lapte
  • 1 kg smântână
  • sare
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 2 linguriţe de migdale sau nuci
  • 1 linguriţă unt
  • 1/2 pahar de stafide
  • 1 lingură de rom (sau 1 esenţă de rom)

 

Mod de preparare:

Speli stafidele şi le pui într-o ceaşcă plină cu apă în care ai adăugat romul.

Torni laptele, în­cetul cu încetul, amestecând me­reu, în castronul în care ai pus smântână. Adaugi sarea, zahărul, scorţişoara, migdalele curăţate şi tăiate în aşchii subţiri.

Ungi un vas termorezistent cu puţin unt, torni compoziţia şi o laşi la cuptor la foc mai mic.

După aproximativ 20 de minute, împrăştii peste budin­că stafidele. Mai ţii la cuptor încă de minute.

 

Budinca de smantana cu scortisoara si migdale

Budinca_de_smantana

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.