Budinca de smantana cu scortisoara si migdale
PrinteazaBudinca de smantana cu scortisoara si migdale din: lapte, smantana, sare, zahar, scortisoara, migdale sau nuci, unt, stafide, rom.
- 1/2 l lapte
- 1 kg smântână
- sare
- 200 g zahăr pudră
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 2 linguriţe de migdale sau nuci
- 1 linguriţă unt
- 1/2 pahar de stafide
- 1 lingură de rom (sau 1 esenţă de rom)
Mod de preparare:
Speli stafidele şi le pui într-o ceaşcă plină cu apă în care ai adăugat romul.
Torni laptele, încetul cu încetul, amestecând mereu, în castronul în care ai pus smântână. Adaugi sarea, zahărul, scorţişoara, migdalele curăţate şi tăiate în aşchii subţiri.
Ungi un vas termorezistent cu puţin unt, torni compoziţia şi o laşi la cuptor la foc mai mic.
După aproximativ 20 de minute, împrăştii peste budincă stafidele. Mai ţii la cuptor încă de minute.
Budinca de smantana cu scortisoara si migdale
Pofta buna!