Budinca de smantana cu vanilie

Printeaza

Budinca de smantana cu vanilie din: smantana, oua, zahar, lamaie, vanilie, unt, faina.

Ingrediente:Budinca de smantana cu vanilie

  • 200 ml smântână
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • coaja rasă de la o jumătate lămâie
  • o jumătate baton vanilie
  • o lingură de unt şi una de făină, pentru uns şi tapetat

Mod de preparare:

Se freacă, într-un castron, cu o lingură de lemn, zahărul pudră cu gălbenuşurile, puse unul câte unul, cu vanilia tăiată fin, cu coaja rasă de lămâie şi cu smântână, până când se omogenizează.

Se toarnă într-o cratiţă şi se freacă în conti­nuare, până se îngroaşă.

Se ia de pe foc, se lasă siă se răcească şi, după ce s-a răcit, se adaugă făina, amestecând mereu, ca să nu rămână cocoloaşe, şi albuşurile bătute spumă tare.

Când s-a omogenizat perfect, compoziţia se toarnă într-un vas de Jena uns bine cu unt şi tapetat cu făină şi se coace la bain-marie în circa o oră.

Se serveşte cu sos de gutui.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.