Budinca de smantana cu vanilie
PrinteazaBudinca de smantana cu vanilie din: smantana, oua, zahar, lamaie, vanilie, unt, faina.
- 200 ml smântână
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- coaja rasă de la o jumătate lămâie
- o jumătate baton vanilie
- o lingură de unt şi una de făină, pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Se freacă, într-un castron, cu o lingură de lemn, zahărul pudră cu gălbenuşurile, puse unul câte unul, cu vanilia tăiată fin, cu coaja rasă de lămâie şi cu smântână, până când se omogenizează.
Se toarnă într-o cratiţă şi se freacă în continuare, până se îngroaşă.
Se ia de pe foc, se lasă siă se răcească şi, după ce s-a răcit, se adaugă făina, amestecând mereu, ca să nu rămână cocoloaşe, şi albuşurile bătute spumă tare.
Când s-a omogenizat perfect, compoziţia se toarnă într-un vas de Jena uns bine cu unt şi tapetat cu făină şi se coace la bain-marie în circa o oră.
Se serveşte cu sos de gutui.
Pofta buna!