Budincă de smantană I

Printeaza

Budincă de smantană

Ingrediente:Budincă de smantană

  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 pahare smîntînă
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja rasă de lămîie
  • unt şi pesmet pentru formă
  • sos de vin sau şodou de ciocolată

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă făina şi apoi smîntîna. Se amestecă bine şi se pun sarea, coaja de lămîie şi la urmă albuşurile bătute spumă.

O formă specială, închisă cu capac ermetic, se unge cu unt, se presară cu pesmet, se umple cu compoziţia de mai sus şi se pune într-un vas cu apă clocotită aşezat pe foc.

Se fierbe 30 min. Se serveşte caldă, cu sos de vin  sau cu şodou de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.