Budinca de smochine

Printeaza

Budinca de smochine din: smochine, oua, franzela, zahar, lapte.

Ingrediente:Budinca de smochine

  • 500 g smochine
  • 8 oua
  • 200 g franzela
  • 300 g zahar
  • 1 cana de lapte clocotit

 

 

 

Mod de preparare:

Taiati smochinele in felii subjiri si puneti-le intr-un castron. Separat frecati zaharul cu galbenusurile si cand devin ca o crema adaugati albusurile batute spuma tare.

Combinati smochinele cu crema, apoi turnati compozitia peste feliile de paine taiate sutiri si imbibate in lapte. Ardeti doua linguri de zahar intr-un vas, zahar cu care si tapetati fundul si peretii.

Lasati-l sa se raceasca, apoi puneti aici compozitia si fierbeti pe baia de aburi in cuptor 45 de minute. Rasturnati budinca pe un platou, lasaji-o sa se raceasca si taiati-o in felii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ador smochinele. O sa fac si eu o budinca cu smochine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.