Budinca de smochine
PrinteazaBudinca de smochine din: smochine, oua, franzela, zahar, lapte.
- 500 g smochine
- 8 oua
- 200 g franzela
- 300 g zahar
- 1 cana de lapte clocotit
Mod de preparare:
Taiati smochinele in felii subjiri si puneti-le intr-un castron. Separat frecati zaharul cu galbenusurile si cand devin ca o crema adaugati albusurile batute spuma tare.
Combinati smochinele cu crema, apoi turnati compozitia peste feliile de paine taiate sutiri si imbibate in lapte. Ardeti doua linguri de zahar intr-un vas, zahar cu care si tapetati fundul si peretii.
Lasati-l sa se raceasca, apoi puneti aici compozitia si fierbeti pe baia de aburi in cuptor 45 de minute. Rasturnati budinca pe un platou, lasaji-o sa se raceasca si taiati-o in felii.
Pofta buna!
Ador smochinele. O sa fac si eu o budinca cu smochine.