Budincă de spanac, cartofi şi ciuperci
Printeaza- un kg spanac (un pachet congelat)
- un kg cartofi
- doi morcovi
- două cutii de 400 g ciuperci
- 5 linguri de suc de roşii
- două cepe
- 3 ouă
- 200 g caşcaval (brânză)
- ulei
- pesmet pentru tapetat forma
- piper
- sare
- mărar şi pătrunjel
Preparare:
Curăţaţi spanacul, îl opăriţi în apă sărată şi-l tocaţi. Curăţaţi cartofii, şi tăiaţii cubuleţe, iar morcovii în rondele subţiri şi le fierbeţi împreună. Ceapa tăiată fideluţă o căliţi în ulei cu ciupercile, într-o cratiţă mai mare.
Când ceapa devine aurie puneţi cartofii, morcovul şi caşcavalul ras, amestecaţi şi lăsaţi 5 minute ca să ia gust. Bateţi spumă albuşurile şi înglobaţi gălbenuşurile treptat.
Puneţi sucul de roşii şi spanacul, amestecând cu grijă să nu se sfărâme cartofii, adăugaţi ouăle, dregeţi de sare şi piper.
Ungeţi cu ulei şi se tapetaţi cu pesmet un vas Jena. Turnaţi compoziţia în vas, apoi daţi la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!
Imi place budinca de spanac; e foarte gustoasa.