Budinca de spanac cu galuste de gris
PrinteazaBudinca de spanac cu galuste de gris din: spanac, oua, lapte, pesmet, telemea, faina, unt, gris. fara poza
- 1 kg spanac
- 2 oua
- putin lapte si pesmet
- 200 g telemea
- 1 lingurita faina
- 130 g unt
Ingrediente pentru galuste:
- 2 oua
- gris cat cuprinde
Mod de preparare:
Faci galuste din oua si gris (cat cuprinde ca sa obtii o pasta pentru galuste precum cele pentru supa). Le fierbi in apa cu sare, iar cand sunt gata le scoti cu lingura de luat spuma si le asezi pe un platou sa se racoreasca.
Din spanacul curatat si spalat in multe ape, faci un piure in care incorporezi putin unt. Ungi o tava cu unt, presari pesmet, asezi galustele, iar deasupra pui spanacul. Amesteci branza cu o lingurita faina si ouale batute cu putin lapte, apoi intinzi peste spanac.
Presari bucatele de unt si dai tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Poti inlocui galustele de gris cu paste fainoase fierte in apa clocotita cu sare, scurse si amestecate cu putin unt.
Pofta buna!