Budinca de struguri
PrinteazaBudinca de struguri din: franzela, lapte, oua, zahar, unt, struguri, pesmet, lamaie, unt.
- 1 franzelă
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 70 g unt
- 750 g struguri (numai boabe)
- pesmet
- coajă rasă de lămâie
- zahăr vanilat
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Se curăţă strugurii, se spală, li se scot sâmburii şi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă. Se ia frgnzela, se taie şi se înmoaie în laptele în care s-au adăugat ouăle şi ahărul.
Intr-un vas de Jena, uns cu puţin unt şi tapetat cu pesmet, se aşează jumătate din feliile de franzelă înmuiate în lapte. Deasupra se pun strugurii amestecaţi cu coaja rasă de lămâie şi zahărul vanilat.
Se aşează ultimele felii de franzelă peste struguri şi se toarnă restul de lapte. Inainte de a se da la cuptor, se taie untul în bucăţele mici şi se pune deasupra budincii.
Se lasă la cuptor 45 minute, la foc potrivit. După ce budinca s-a scos din cuptor, se lasă puţin să se răcească în formă şi apoi se răstoarnă pe un platou. Se presară cu puţin zahăr vanilat.
Se serveşte rece, eventual frişcă, ori cu sos de vin.
Pofta buna!