Budinca de taietei cu branza de vaci
PrinteazaBudinca de taietei cu branza de vaci
- 250 g tăieţei
- 400 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 100 g stafide
- răzătură de lămâie
- un praf de sare
- margarină cât o nucă
Mod de preparare:
Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care ai pus şi un strop de ulei ca să nu se prindă. După ce au fiert, îi scurgi bine şi îi amesteci cu brânza, gălbenuşurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele şi numai la final albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.
Ungi o cratiţă cu margarină, răstorni tot amestecul şi dai la cuptor pentru 20 de minute. Când este gata, răstorni pe o farfurie şi decorezi cu stafide.
Budincă de tăietei cu brânză de vaci
Poftă bună!