Budinca de taitei cu fasole verde
PrinteazaBudinca de taitei cu fasole verde din: fasole, ardei, sare, piper, boia, taitei, ceapa, usturoi, unt, pesmet, cascaval, oua, patrunjel.
- 500 g fasole verde
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- sare
- piper negru măcinat
- boia dulce
- 400 g tăiţei
- 4 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă pesmet
- 250 g caşcaval ras
- 2-3 ouă
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli fasolea, o tai în bastonase de 5-6 mm şi o fierbi in apa uşor sarata, pentru 7-8 minute. Fierbi, de asemenea, tăiţeii în apă uşor sărată, respectând indicaţiile de pe ambalaj.
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. 0 căleşti puţin în unt topit, iar după ce devine transparentă, pui usturoiul pisat şi ardeii tăiaţi în fâşii înguste de 1 cm. Ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet o formă termorezistentă.
Pui în straturi 1/2 din tăiţei, fasolea şi legumele călite, presărând pe fiecare strat câte puţin caşcaval ras, sare, piper, boia şi frunze de pătrunjel tocate.
Ultimul strat va fi de paste şi torni deasupra ouăle bătute cu restul de caşcaval, sare, piper şi pătrunjel verde. Introduci vasul în cuptorul cald, pentru 30 de minute.
Când s-a rumenit, laşi budinca să se răcească şi o tai când mai e puţin călduţă.
Ingrediente: