Budinca de taitei cu fasole verde

Printeaza

Budinca de taitei cu fasole verde din: fasole, ardei, sare, piper, boia, taitei, ceapa, usturoi, unt, pesmet, cascaval, oua, patrunjel.

Ingrediente:budinca_de_taitei_cu_fasole_verde

  • 500 g fasole verde
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper negru măcinat
  • boia dulce
  • 400 g tăiţei
  • 4 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriţă pesmet
  • 250 g caşcaval ras
  • 2-3 ouă
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli fasolea, o tai în bastonase de 5-6 mm şi o fierbi in apa uşor sarata, pentru 7-8 minute. Fierbi, de asemenea, tăiţeii în apă uşor sărată, res­pectând indicaţiile de pe ambalaj.

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. 0 căleşti puţin în unt topit, iar după ce devine transparentă, pui usturoiul pisat şi ardeii tăiaţi în fâşii înguste de 1 cm. Ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet o formă termorezistentă.

Pui în straturi 1/2 din tăiţei, fasolea şi legumele călite, presărând pe fiecare strat câte puţin caşcaval ras, sare, piper, boia şi frunze de pătrunjel tocate.

Ultimul strat va fi de paste şi torni dea­supra ouăle bătute cu restul de caşcaval, sare, piper şi pătrunjel verde. Introduci vasul în cuptorul cald, pentru 30 de minute.

Când s-a rumenit, laşi budinca să se răcească şi o tai când mai e puţin călduţă.

 

Ingrediente:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.