Budinca de taitei cu fructe
PrinteazaBudinca de taitei cu fructe din: taitei lungi, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, oua, lamaie, stafide, unt, pesmet.
- pachet de tăieţei lungi
- 250 g branzică de vaci
- 40 g zahăr pudră
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 4 ouă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- 40 g stafide
- unt
- pesmet pentru tavă
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se scurg de apă şi se lasă să se usuce. Se pun într-un castron brânzica de vaci cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi 4 gălbenuşuri de ou.
Se amestecă până când se obţine o cremă. Se amestecă tăieţeii, sucul şi coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile de ou bătute. Se umple o formă, unsă anterior cu unt şi presărată cu pesmet. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mic. Se coace timp de aproximativ 45 de minute.
Se serveşte cu fructe proaspete sau din compot. Pentru un gust savuros, acest desert se poate servi cu sirop de fructe.
Poftă bună!