Budinca de taiţei cu legume si ciuperci
PrinteazaBudinca de taiţei cu legume si ciuperci
- 200 g tăieţei
- 2 dovlecei
- 5-6 roşii
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 2 linguri griş
- 150 smântână
- 2 ouă
- 100 g caşcaval
- 50 g unt
- pesmet
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi tăieţeii şi îi laşi 10 minute. Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii, îi fierbi separat în apă cu sare, iar într-o altă oală pui ciupercile să fiarbă.
Când tăieţeii sunt gata, îi strecori şi-i treci sub un jet de apă rece. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai mărunt, iar ceapa o cureţi, o toci şi o căleşti în ulei. Scurgi apoi ciupercile, le tai mărunt şi le pui să se călească împreună cu ceapa.
Fierbi grisul cu o parte din apa în care au fiert ciupercile şi când e gata îl amesteci cu gălbenuşurile, smântână, 50 g caşcaval ras, sare şi piper după gust.
Pui apoi dovleceii fierţi şi scurşi bine, ceapa şi ciupercile călite, tăieţeii, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Torni compo într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet, presari caşcavalul ras rămas, pui cateva bucaţele de unt si dai budinca la cuptor pentru 40-45 de minute.
Budinca de taiţei cu legume si ciuperci
Poftă bună!
Arata bine budinca.