Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
PrinteazaBudincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
- 300 g morcovi
- 200 g mazăre verde
- 5 ouă
- 200 g smântână
- 300 g făină
- 100 g caşcaval
- 1 lingură unt
- sare
Mod de preparare:
Amesteci făina cu 2 ouă, un praf sare şi o lingură de apă şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din care tai tăieţeii şi îi laşi 20 de minute să se usuce.
In acest timp cureţi mazărea şi morcovii, le speli, tai morcovii rondele şi le pui pe toate la fiert în apă cu sare, iar tăieţeii îi fierbi într-o altă cratiţă. Când legumele şi tăieţeii sunt gata, le scurgi şi le amesteci.
Baţi apoi un ou cu smântână, jumătate din caşcavalul ras şi le adaugi în compoziţia de tăieţei. Torni compoziţia într-un vas uns cu unt şi o dai la cuptor pentru 30 de minute.
Când mâncarea este aproape gata, torni cele 2 ouă rămase bătute, presari caşcavalul şi o mai dai pentru 10 minute la cuptor ca să se gratineze.
Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
Poftă bună!