Budinca de telina cu carne si orez
PrinteazaBudinca de telina cu carne si orez din: telina, carne, smantana, orez, ceapa, oua, unt, pesmet, verdeata, sare, piper.
- 7-8 ţeline
- 300 g carne de porc
- 300 g carne de vită
- 250 g smântână
- 100 g orez
- 5 ouă
- 2 cepe
- 100 g unt sau margarină
- o lingură pesmet
- verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tocată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. O ceapă se toacă foarte mărunt şi se căleşte, împreună cu carnea, în 50 g unt.
Orezul se spală, se scurge bine de apă, se pune în puţin unt încins şi se căleşte uşor cu cealaltă ceapă tocată (două-trei minute), apoi se adaugă două pahare de apă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie bine.
Ţelinele, spălate şi curăţate, se rad pe răzătoarea cu găuri mari şi se înăbuşă în 50 g unt. Când sunt destul de moi se iau de pe foc şi se amestecă bine cu orezul şi carnea, se sărează şi se piperează după gust.
Totul se pune într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.
Pofta buna!